Harten toernooi

17de TennisStoreNL Harten Open 2021 45+

Open Harten-01Helaas is het TennisStoreNL Harten open toernooi, wat gehouden zou worden van zondag 26 april tot en met zondag 3 mei, in verband met de corona pandemie, niet doorgegaan. 

Contactpersoon is Kees van der Tak
e-mail: kees@vdtak.eu
tel: 06-54765296


Geslaagd TennisStoreNL Harten Open toernooi 2019

6 mei 2019 – Redactie
Hartentoernooi152Zoals elke ochtend gaat mijn wekker af om me te laten weten dat het tijd is om op te staan en te gaan werken. Maar waarom lijkt het deze ochtend toch net even iets anders dan anders? Oh ja, ik weet het al weer: We hebben gisteren de laatste dag “gevierd” van het jaarlijkse TennisStoreNL Open Harten toernooi. Ik verkeer nog even in feeststemming.
Wat was het weer gezellig met elkaar en wat hebben we prachtige wedstrijden kunnen zien.

Laat ik beginnen met het bedanken van TennisStoreNL die door sponsoring heeft bijgedragen aan het succes van de afgelopen week. Ook konden de deelnemers kleding en schoenen van TennisStoreNL kopen tegen sterk gereduceerd tarief, gratis de bespanning van hun tennisracket op laten meten en zich wat tennisuitrusting betreft laten adviseren door Bas. Namens alle deelnemers hartelijk dank daarvoor.

Hartentoernooi037Dit jaar was het toernooi een week later dan normaal gepland in verband met Pasen. Dat maakt niet uit zou je denken maar toch waren er wat minder deelnemers dan vorig jaar. De reden daarvan was waarschijnlijk dat het Hartentoernooi dit jaar samenviel met de meivakantie en er dus mensen genoten van een welverdiende voorjaarsvakantie.

Hartentoernooi060Hoe het ook zij, we hebben een dikke week, van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei, genoten van een geweldig gezellig toernooi met spelers van ver uit de omtrek maar natuurlijk ook spelers uit onze eigen “stal”. Wat het weer betreft had het slechter gekund. De vooruitzichten waren in de dagen voor het Hartentoernooi niet erg rooskleurig, dus was het nog even billenknijpen of het niet de hele week zou gaan regenen. Dat viel gelukkig alleszins mee. De meeste wedstrijden hebben het droog gehouden, maar helaas waren er ook een paar wedstrijden die in de stromende regen werden gespeeld. Alle lof voor de mensen die dit lot ten deel viel, ze bleven onverstoorbaar op de baan en maakten de wedstrijd af tot het einde. Chapeau!

Hartentoernooi167En dan even over de wedstrijden zelf: van de eerste tot de laatste dag waren er wedstrijden om van te smullen. Er werden zoals gebruikelijk alleen dubbelpartijen gespeeld, herendubbel, damesdubbel en mixed partijen. De één nogal fraaier dan de andere. Zittend aan de kant denk ik dan ook te weten hoe het spelletje werkt, totdat ik zelf weer op de baan sta, dan is het toch net weer even wat anders. De wedstrijden begonnen op zaterdag en zondag om 10.00 uur, van maandag tot en met vrijdag begonnen deze om 17.00 uur. Dat betekent dus dat we zo ongeveer van vijftig uur tennis hebben kunnen genieten. En dat voor zo’n klein clubje in zo’n klein dorpje.

Winnaars Harten toernooi 2019Maar dat betekent ook dat de mensen die alles hebben georganiseerd en ook bijna constant deze vijftig uur op hun post waren, hier erg veel vrije tijd in hebben gestoken. Tel daarbij op alle voorbereidingen voorafgaand aan het toernooi en je komt aan een respectabel aantal uren vrijwilligerswerk. Daarom alle lof voor Kees, Ben, en Ineke, de mensen die deze week weer tot een succes hebben gemaakt en ervoor gezorgd hebben dat alles weer op rolletjes liep.
Hartentoernooi126Natuurlijk ook dank aan alle mensen achter de bar die onder leiding van Mieke iedereen weer van drankjes hebben voorzien en enorme bergen vaat in no time wisten weg te werken. Vanzelfsprekend  ook dank aan onze huisfotograaf Harm die alles weer heeft vastgelegd op de gevoelige plaat, de supporters die ondanks het frisse weer kwamen kijken naar de wedstrijden en alle mensen die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan het slagen van ons jaarlijkse Hartentoernooi.

Klik hier voor de uitslagen van het TennisStore Open Harten toernooi.

Van dit toernooi is ook een fotorapportage gemaakt. Klik om die te bekijken.

Hopelijk tot volgend jaar!